06 2185 3388 / 06 4709 2322 info@bloemplaza.nl

Kwekerij Bental

,

De Locatie voor kwekers uit het Mediterrane gebied voor verkopen in de Noord Europese mark..​

Bental BV is opgericht in april van het jaar 2003. De visie van het bedrijf (tot 2010 in een Joint Venture met Carmexco BV) is, en was vanaf dag 1, om voor de kweker uit het Mediterrane gebied de verkoop en marketing te verzorgen voor verkoop in Nederland en via Nederland in heel Noordelijk Europa.

De relatie tussen Bental en de kwekers is een heel sterke, doordat voor iedere kweker specifieke aandacht wordt gegeven en ze daarnaast de beschikking krijgen over marktinformatie en de positie van de producten in de markt.

Kwekers weten vaak de eindklant waar hun planten terecht komen en Bental verzorgd bezoeken van klanten en potentiële klanten naar hun kwekerijen.

Bental BV heeft zijn opslag en kassengebouw in Rijsenhout, 10 minuten rijden van Royal FloraHolland Aalsmeer en 5 minuten van vliegveld Schiphol. De kassen zijn voorzien van tafels, watergeef systemen en verschillende delen waar planten op verschillende temperaturen kunnen worden gehouden. Dit om planten ook voor langere periode goed te kunnen houden.

Momenteel bestaat het Bental Team uit drie verkoop medewerkers, een volledig team voor de uitvoering en een team voor administratieve werkzaamheden. Het ervaren team, allen meer dan 10 jaar werkzaam in de potplanten business (waarvan meeste tijd in de Mediterrane planten), is bezig met daghandel, van veel verschillende producten per CC tot volle karren van hetzelfde product, alsmede grote acties. Ook wordt er geleverd volgens de kwekers hun wensen aan de klokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rhein Maas.

In 2017 geeft Bental “Full Services” aan 22 kwekers uit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland en Israël met klanten in Nederland, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koningrijk.

De eigenaren van Bental zijn BenBen Nursery, Eran Tal (Israël) en Ernst Keessen (Nederland).

BenBen Nursery (Benzion Fold and Jacov ben Jacov) heeft 8 hectares aan kwekerijen in het zuiden van Israël nabij Netiv Haasara. De hoofdzakelijke kweek is P12 cm. Eran Tal komt van “Research (Northern R&D project) moving to production”. Ernst komt van FloraHolland waar hij 16 jaar in verschillende functies heeft gewerkt.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 oktober 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This